Visie Satius

De Satius visie op de hedendaagse markt

De wereld om ons heen verandert snel en voor de consumentenmarkt betekent dit het volgende: In de jaren 1980-2000 was het gebruikelijk dat men hard werkte, carrière maakte en op harde KPI’s stuurde (= industriële paradigma). Het was een wereld sterk gebaseerd op ratio- en materialisme.

De nieuwe generatie (Y-generatie) vindt het daarentegen belangrijker dat ze in ieder geval voldoen aan de primaire behoeftes (dak boven je hoofd, eten/drinken e.d.) maar ook plezier in het werk heeft, flexibel kan werken, een balans vindt tussen werk en privé en een bijdrage levert aan een duurzaam bestaan van de wereld. Zingeving (zie Z-factor) en duurzaamheid staan voorop, het maken van een carrière komt op de tweede plaats. Daarnaast heeft Social Media een belangrijke plaats in het bedrijfsleven ingenomen, zo zagen wij wat Twitter met T-Mobile heeft gedaan, de opkomst van de E-commerce en bedrijven zoals Group-on en Coolblue.

Satius garandeert een hogere klanttevredenheid binnen een jaar

De Satius visie voor de B2C & B2B markt

Producten en diensten zijn gecommodotiseerd en uitwisselbaar. Leveranciers dreigen slechts nog te concurreren op prijs. Wegkomen uit de negatieve prijsspiraal vergt niet alleen de dingen goed doen. De goede dingen doen in de perceptie van de klant, daar ligt de bron voor duurzaam onderscheidend vermogen en duurzame voorkeur . Producten-sec zijn tegenwoordig niet meer voldoende om zich van de concurrentie te kunnen onderscheiden. Het onderscheidend vermogen zit vandaag de dag in de totale klantbeleving.

 

Het onderscheidend vermogen zit in de totale klant én medewerker beleving. Dat vereist een nieuwe denk- en besturingswijze binnen organisaties waarin Satius gespecialiseerd is en ruimschoots haar sporen heeft verdiend.

Emotie en ratio kunnen niet meer los van elkaar worden gekoppeld. Het rationele contract met de klant vormt de basis. Duurzame voorkeur van klanten ontstaat uit het emotionele contract dat de klant heeft met de organisatie. De essentie weten te pakken van de emotionele drijfveren van klant en klant-organisatie en deze koppelen aan het rationele contract wordt daarmee steeds belangrijker.

Wilt u ook meer omzet uit tevreden klanten? Wij vertellen u graag hoe.